Cât de scump este să călătorești în Copenhaga?

Fiind membru al mai multor grupuri de turism, grupuri cu sfaturi de vacanțe și a unei comunități care călătorește, cât de cât, mai des, am auzit deseori afirmația că este scump să călătorești în Copenhaga și în general, în țările nordice. O astfel de călătorie te-ar costa o avere și cheltuielile ar fi substanțiale, spun unii.

Nu neg, Copenhaga este una din cele mai scumpe destinații în care am călătorit, dar acest lucru nu ar trebui să te oprească din a descoperi capitala daneză, care este o destinație superbă. SU-PER-BĂ!

Acum, când sunt curse low cost în țările scandinave, acestea au devenit și mai accesibile, astfel, nu ratați ofertele la zboruri și prețurile la cazare în perioadele reci ale anului, pentru a vizita cu buget mic o destinație scandinavă.

Zborul în Copenhaga (sau Malmo)

Din Chișinău, cu wizzair, se zboară la Copenhaga în ianuarie, februarie, martie cu 55 euro dus întors, apoi prețurile încep să crească și până în vară, acestea ajung la o valoare de 150 de euro. Dar, aveți 3 luni când puteți să mergeți în Copenhaga cu 55 de euro, chiar și în Italia biletele sunt mai scumpe iarna.

Dacă aveți Wizz Discount Club, prețul de 55 de euro se reduce la 35 de euro. Wizz Discount Club (WDC) costă 30 de euro pe an, vă asigură o reducere de minim 10 euro pe zbor și minim 5 euro pentru bagaj pentru tine ca membru și pentru un partener de călătorie.

Din București, wizzair nu zboară în Copenhaga. Doar Blueair o face. Dar, cu wizzair puteți ajunge în Malmo, peste pod de CPH. În februarie și martie găsiți zboruri pentru București – Malmo, dus întors, la 208 lei, adică 48 euro. Cu Wizz Discount Club, prețul scade la 118 lei, sau 28 euro. La blueair aveți zbor în Copenhaga dus întors din București la un preț în jur de 100 euro pentru următoarele 5 luni.

Bine, cu zborurile ne-am lămurit – din Chișinău sau București găsiți zboruri în jur de 50 de euro. Transferul de la aeroport până în oraș poate costa uneori mai mult decât zborul, așa că să despicăm și acest fir.

Transfer aeroport – oraș

De la aeroportul din CPH până în oraș puteți lua metroul sau trenul, un bilet a căror costă 5 euro (bilet pentru 3 zone). Deci pentru ambele direcții, transferul vă va afecta buzunarul cu 10 euro.

Malmo airport – CPH costă 16 euro o direcție, sau 32 de euro pentru ambele direcții, cu NeptunBus.

Malmo airpot – Malmo costă 10 euro o direcție, sau 20 euro pentru ambele direcții, cu Flygbussarna, iar o călătorie de 30 min din Malmo până în CPH cu trenul vă costă în jur de 10 euro. Aveți și flixbuss care vă costă de la 4,5 euro, dar călătoria durează o oră și 30 minute. Avantajele trenului – mai mult spațiu, timp de călătorie mai scurt, biletul de la tren poate fi folosit în următoarele 24 de ore pentru călătorii gratis cu autobuzul, trenul și metroul în zona 1 și 2. 

Transport intern în Copenhaga

Plaja din Helsingor
Plaja din Helsingor

Transportul intern în oraș poate fi evitat, pentru că toate atracțiile turistice sunt la o depărtare ușor de parcurs pe jos. De exemplu, de la Nyhavn până la Mica Sirenă, faceți 20 minute pe jos, iar pe drum puteți să vedeți Palatul Amalienborg și alte obiective, clădiri, parcuri excepționale. De la Gara centrală până la Nyhavn faceți 30 minute pe jos, de la Nyhavn până la Christiania faceți 20 minute. Nu cred că trebuie să continui și ați înțeles ideea. Cele mai importante obiective din Copenhaga se află la o distanță de 30 minute de mers pe jos, iar pe traseu vedeți și alte atracții ale capitalei.

Un abonament de 24 ore pentru Copenhaga costă 20 de euro și include toate zonele, astfel puteți să vă luați acest tip de bilet când mergeți la Helsingor pentru a vizita Castelul Kronborg, la Roskilde sau în alte localități de pe insulă.

Cazare în Copenhaga (sau Malmo)

Dacă nu aveți prieteni prin Copenhaga sau în orașe din apropiere, atunci trebuie să vă gândiți la cazare. Cel mai ieftin hostel în Copenhaga mi-l arată la prețul de 18 euro pe noapte pentru un pat într-o cameră de 10 persoane, dar totuși cea mai mare ofertă de hosteluri este la prețul de 25-30 euro pe noapte. O cameră dublă începe de la prețul de 70 euro. Pentru Malmo, prețul unui pat pentru o noapte într-un hostel începe de la 24 euro, iar pentru o cameră dublă de la 58 euro.

Mâncare în Copenhaga

Îmi este greu să fac calcule pentru mâncare, deoarece aici trebuie să țin cont de preferințele gastronomice și limitele bugetare ale fiecăruia. Însă vă pot oferi niște prețuri orientative, pentru ca să vă faceți o idee.

 • Un capuccino la Espresso House sau la Starbucks costă în jur de 6 euro.
 • Pentru 2 sandvișuri tradiționale daneze și o bere de-a casei la Hallernes Smørrebrød am plătit 20 euro.
 • O bere în bar costă de la 7 euro, un hot-dog de la o tarabă stradală costă în jur de 5 euro.
 • O cină într-un restaurant, pentru două persoane, costă la vreo 65 de euro, conform Numbeo.
Smørrebrød și berea casei

Cred că cel mai mult în Copenhaga vă costă mâncarea, dar această problemă poate fi rezolvată dacă aveți posibilitatea să vă gătiți seara o cină cu produse procurate din supermarket, iar ziua să vă asigurați cu sandvișuri făcute acasă, pentru o economie maximă. O alternativă mai ieftină pentru cafeaua to go este la 7-Eleven. Totuși, dacă ajungeți în Copenhaga, vă recomand să gustați din smørrebrød, iar seara să ieșiți la un bar pentru a bea o bere sau două cu prietenii. Your money will return, your time won’t.

Intrarea la diverse atracții turistice

 • Muzeul Național din Danemarca – 13 euro
 • Glyptoteket – 15 euro sau 12 euro dacă aveți până în 27 de ani
 • Palatul Amalienborg – 14 euro
 • Palatul Christianborg – de la 7 euro pe zonă, sau 20 euro pentru un bilet combinat
 • Palatul Rosenborg – 15 eur
 • Grădinile Tivoli – 48 euro, pentru plimbări nelimitate pe toate rollercoasterele
 • Grădina Zoologică – 26 euro
 • Aquariumul din Copenhaga – 23 euro

Dacă vă doriți să luați maximul de la Copenhaga și aveți o listă de muzee, palate și atracții pe care doriți să le vizitați, CopenhagenCard este o soluție optimă, deoarece include intrare gratuită la majoritatea atracțiilor din lista de mai sus, dar și transport gratis pentru zonele din regiunea Copenhagăi, care include și aeroportul. Prețul pentru 24 de ore este de 54 euro, iar pentru 3 zile este de 93 euro.

img_20180924_171623-01-e1547409322401.jpegCu toate acestea, Copenhaga oferă un șir de locații superbe și obiective turistice de care vă puteți bucura absolut gratuit. Cele mai importante dintre acestea sunt: Mica Sirenă, Grădina Botanică, Turnul Palatului Christianborg, faimoasa Christiania, Nyhavn, Strøget – una din cele mai lungi străzi pietonale de shopping din Europa, schimbarea gărzii de la Palatul Amalienborg, care are loc în fiecare zi la ora 12.00 și multe altele, printre care și tururi ghidate organizate gratuit de localnici.

Sfaturi pentru o călătorie în Copenhaga

 1. Luați-vă o pelerină de ploaie pe care să o purtați mereu în geantă sau o geacă impermeabilă – niciodată nu știi când începe ploaia.
 2. Pentru călătoriile între CPH (Danemarca) și Malmo (Suedia) aveți nevoie de un act de identitate, pentru controlul care are loc. Eu am prins control doar în călătoria din CPH în Suedia, nu și pe direcția inversă.
 3. Nu faceți poze în Christiania și informați-vă despre vizita în această zonă.
 4. Nu călătoriți în Copenhaga doar pentru a fuma iarbă. Just don’t. Copenhaga e atât de colorată și bogată în experiențe, locuri spectaculoase și oameni faini, că ar fi păcat să vă organizați un city-break pentru a-l petrece doar în Christiania 🙂
 5. Vânați reduceri la biletele de avion și utilizați couchsurfing a economisi și mai mult.
 6. Nu aveți nevoie de cash. Peste tot puteți achita cu cardul, și când zic peste tot, am în vedere că și toaleta la gara se achită cu cardul!

Calcule finale

Pentru un city-break de 3 nopți (sâmbătă – marți) din Chișinău în Copenhaga trebuie să scoateți din buzunar minim 175 euro (55 euro zbor + 10 euro transfer aeroport + 90 euro pentru 3 nopți de cazare + 20 euro abonament de 24 de ore la transport, pentru ca să mergeți la Helsingor).

Pentru un city-break de 3 nopți (vineri – luni) din București în Copenhaga (cu zbor la Malmo) trebuie să scoateți din buzunar minim 190 euro (48 euro zbor + 32 euro transfer aeroport Malmo + 90 euro pentru 3 nopți de cazare + 20 euro abonament de 24 de ore la transport, pentru ca să mergeți la Helsingor). Pentru zborul direct la Copenhaga, cu blueair, va trebui să scoateți din buzunar cel puțin 220 euro (100 euro zbor + 10 euro transfer aeroport + 90 euro pentru 3 nopți de cazare + 20 euro abonament de 24 de ore la transport).

În aceste tarife nu am inclus mâncarea, cheltuielile pentru cumpărături și alte excursii care diferă conform necesităților fiecărei persoane, dar au intrat prețul abonamentului la transport de 24 de ore și un hostel de 30 de euro. Așa cum am menționat mai sus, dacă nu intenționați să ieșiți din CPH, nu aveți nevoie de transport, iar cazare găsiți și la prețul de 18 euro.

Sper că am reușit să vă conving că nu aveți nevoie de o avere pentru a călători în Copenhaga sau în Malmo și vă puteți organiza e escapadă low-cost chiar în unele dintre cele mai scumpe țări din lume. Prețurile pentru Oslo și Stockholm, de exemplu, sunt mai mari în legătură cu mâncatul în oraș și cazarea. Așa că, chiar dacă prindeți bilete ieftine în aceste destinații, trebuie să vă asumați cheltuielile mai mari pentru alte necesități.

Vă doresc călătorii excepționale în acest an și cât mai multe momente de neuitat!

 

Advertisements

One thought on “Cât de scump este să călătorești în Copenhaga?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s