Atracții de lângă Cluj pe care să nu le evitați în următoarea vacanță

Există un șir de atracții de lângă Cluj, pe care să le vizitați într-o escapadă de weekend la Cluj sau, în cazul în care ajungeți în regiune pentru mai multe zile și doriți neapărat să ieșiți și din oraș, pentru a vă bucura de frumusețea naturii transilvănene.

16664953_10211748312208436_5797010857700977294_o-01

Dragostea mea față de Cluj nu a fost dragoste la prima vedere, nu m-a impresionat Clujul la prima vizită. Cred că a început să-mi placă doar după vreo 5 vizite, când am simțit cu adevărat care este farmecul orașului. Chiar dacă nu este orașul meu preferat din România, Cluj este un oraș în care îmi place să mă întorc, un oraș în care îmi place să fiu, în care îmi place să călătoresc, să mă distrez și să-l descopăr, pentru că de fiecare dată reușesc să mă îndrăgostesc tot mai mult de Cluj.

Cluj are o mulțime de localuri faine, viața de noapte este destul de dinamică, clădirile sunt minunate, iar cu ultimele proiecte de renovări, acestea devin din ce în ce mai atrăgătoare. Îmi plac oamenii din Cluj, îmi place liniștea, îmi place calmitatea și ambianța din localuri, îmi plac verile în Cluj și evenimentele culturale care împânzesc orașul pe tot parcursul anului. Este o destinație interesantă pentru călătorii, dar și un oraș în care să vă relaxați și să vă bucurați de liniște.

Dacă dețineți mașină sau permis pentru a închiria o mașină, aveți posibilitatea să vizitați și împrejurimile din Cluj. Dacă nu aveți nici una nici alta, sunteți limitați de transportul public, care deseori nici nu vă va duce până la destinație. Din păcate, cunoaștem care este accesibilitatea obiectivelor turistice din România, astfel, ne bazăm și noi pe ce avem – mașină, prieteni cu mașină sau bocanci comozi pentru drumeții lungi

Descoperiți atracții de lângă Cluj care impresionează și farmecă orice călător. Vă recomand o listă de obiective care mie mi-au plăcut la nebunie și care sunt sigură că nu vă vor dezamăgi.

1. Salina Turda este unica salină pe care am vizitat-o, dar m-a impresionat din prima clipă când am pășit în minele și sălile subterane. Acestea, fascinează prin enormitate, grandoare și spațiul gigantic din salină, care este foarte bine amenajat și organizat, atât pentru tratamente, cât și pentru turism de agrement. Găsiți în interiorul salinei un lac și bărcuțe pe care le puteți închiria pentru o plimbare relaxantă, terenuri de joacă pentru copii, spații de relaxare pentru fiecare vizitator.

IMG_0656-01

2. La cascada Vălul Miresei am fost într-o iarnă friguroasă și plină de zăpadă, așa că am nu am văzut cascada decât înghețată, ceea ce, în sine, nu este un spectacol natural de evitat. Cea mai mare cascadă din Munții Apuseni, căreia i se mai spune și Cascada Răchițele, are două trepte de cădere și o înălțime de 30 metri. Cascada este o atracție deosebită, de o sălbăticie nemărginită, mai ales iarna, dar și împrejurimile acesteia nu vă vor lăsa indiferent – o plimbare prin pădure, printre măiestoșii brazi și însoțiți de aerul curat – va deveni un moment de neuitat ale acestei vizite.

IMG-20170211-WA0011-01

3. Cheile Turzii se găsesc ceva mai departe de Turda, localitatea unde veți vizita Salina Turda și căreia i se datorează numele acestei formațiuni de stânci. Această arie protejată vă poate surprinde cu o mulțime de priveliști care să vă taie respirația – Râul Hășdate își croiește lin drumul printre stânci, în timp ce acestea se înalță grandioase, veghind asupra unei flore și faune de o frumusețe rară. Se cunoaște că sunt peste 50 de peșteri în Cheile Turzii, dar fără un echipament specializat și entuziasm de speolog, puteți să faceți o drumeție, să vă bucurați de natura din jur, de o scufundare în râu și de un picnic în cadrul natural spectaculos.

IMG_20170910_135913-01

4. Lacul Drăgan și Barajul Drăgan-Floroiu merită toată atenția turiștilor. Indiferent de motivul pentru care vă place să călătoriți, panoramele acestui loc nu pot fi ratate. Nu aveți voie să opriți cu mașina pe baraj, așa că vă recomand să o parcați înainte de acesta, să inspirați adânc și să faceți un pas pe masiva construcție. Inălțimea, culmile munților din apropiere, liniștea și frumusețea din jur vă vor umple trupul și inima de calmitate și fericire. Nu vă rușinați să explorați zona, eu am fost vara, la festivalul MOX, și ne-am plimbat un pic prin regiune, lăsându-ne pur și simplu, încântați de tot farmecul tranchilizant al apei, munților și verdelui nemărginit.

IMG-20170730-WA0017-01-01

Atracții de lângă Cluj la care nu am ajuns, dar am auzit că e bine, e frumos și merită o ieșire din oraș:

Castelul Banffy de la Bonțida a devenit mai cunoscut datorită faptului că este gazda unuia din cele mai mari festivaluri de muzică din România – Electric Castle. Mi se pare o construcție grandioasă și importantă din punct de vedere istoric și arhitectural, care, din fericire, trecere acum printr-un proces de restaurare și sunt sigură că în timp, va ajunge o atracție deosebită, nu doar pentru petrecăreți, dar și pentru turiștii de toate vârstele și cu diverse preferințe de culturalizare.

Satul Rimetea a fost necunoscut pentru mine, până acum câteva weekenduri, când o prietenă, care a ajuns în sat mi-a povestit despre acesta. La cât de mult entuziasm era în impresiile ei despre sat, am decis să-l includ și pe el în această listă și pe lista mea de locuri de văzut prin România. Satul te transportă într-un basm, literalmente. Casele albe minunate, cu obloane verzi și înconjurate de flori, situate la poalele Munților Trascăului, par un peisaj rupt din realitatea României. Intrați și în Muzeul Etnografic pentru povești calde și informații curioase despre sat, despre finanțarea maghiară primită pentru restaurarea caselor, dar păstrarea tradițiilor și despre turismul satului.

View this post on Instagram

The place and season I’m in love with 🧡

A post shared by Tanya Babii (@tanyaaricel) on

Ce locuri de lângă Cluj ați vizitat sau planificați să le descoperiți?

Advertisements

3 thoughts on “Atracții de lângă Cluj pe care să nu le evitați în următoarea vacanță

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s