Cum se citeşte în Vama Veche?

Mult! Foarte mult! Citesc foarte mulţi tineri, ceea ce nu poate decât să bucure ochiul. Să fiu sinceră, nu am văzut atâţia cititori pe metru pătrat nici pe o plajă pe care am fost anterior!
Faptul că românii citesc mai mult decât noi e cunoscut de mult timp. Poate, pentru că şi cărţile sunt mai ieftine, poate, pentru că se promovează lectura oriunde şi oricum: prin metro, prin autobuze, prin diverse proiecte, campanii şi târguri grandioase. Poate, pentru că pur şi simplu sunt create anumite condiţii în care să-ţi poţi permite să citeşti o carte şi să doreşti să faci asta.

În primul rând, ca să te simţi la locul tău, au o Plajă de Carte!

În celelalte rânduri, pe plaja din Vama Veche sunt create toate condiţiile pentru lectură. Absolut toate.

1. Dacă îţi iai cartea de acasă, nimeni nu se uită la tine ca la un extraterestru. O să dai de “oamenii tăi” oriunde ai întoarce capul. Eu, ca de fiecare dată, m-am pornit cu cartea după mine. În orice vacanţă, dar mai ales la mare, plec cu vreo carte, două, trei. Depinde de durata vacanţei şi de scopul acesteia.
2. Dacă nu ai carte luată în geantă, ţi-o iai din biblioteca de pe plajă! Da da, m-aţi înţeles corect. Este bibliotecă gratuită pe plajă, unde poţi împrumuta o carte pe max. 3 zile, laşi datele de contact şi citeşti cât încape! GENIAL! Iar cărţile prezente acolo sunt din diverse domenii, de la o mulţime de edituri, în mai multe limbi şi chiar ademenesc să le iai cu tine pe nisip. Îmi pare rău că am descoperit biblioteca în ultima zi, că nici cele 50 de pagini din cartea adusă de acasă nu aveau să fie citite şi mai începeam vreo 2, că puţine cărţi mai am începute :))

3. Dacă nu-ţi plac cărţile răsfoite de altcineva, îţi cumperi una nouă din librăria de pe plajă. Duh, au adus şi librăria pe plajă, iar cărţile se vând la preţul unei beri, adică de la 5 roni! Până când sunt prezente cărţi doar de la Nemira, dar sigur găseşti ceva lejer şi simpatic de citit pe plajă!

13833135_10209764860623386_1353134580_o

Vă gândiţi să ajungeţi în Vamă? Vedeţi ce sfaturi am dat în articolul precedent!

Advertisements

3 thoughts on “Cum se citeşte în Vama Veche?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s