Vama Veche: cum ajungi, cât cheltui? (pentru cei din Moldova)

Articolul dat este destinat celor care vor să ajungă în Vamă din Republica Moldova. Dacă ești din România, accesează articolul destinat românilor, cu informații actualizate și cu prețuri în roni.

Demult doream să ajung în Vamă! M-a atras mereu atmosfera tinerească, degajată şi liberă din această staţiune a litoralului românesc. Şi toate aşteptările mele s-au adeverit: mult tineret, cluburi cu muzică diversă, distracţie până dimineaţa şi libertate totală!

Dacă tot vă gândiţi să mergeţi în Vamă, găsiţi mai jos mici sfaturi şi preţuri ca să vă orientaţi puţin în alegere:)

Transport

Drumul din Chişinău până în Mangalia costă 280 de lei (sau 60 de roni) şi durează în jur de 12 ore. Cam mult, cam obositor, dar se merită 🙂 Vedeţi pe site-ul companiei de transport toate preţurile şi orarul.

Din Mangalia aveţi 2 posibilităţi să ajungeţi în Vamă: fie cu un maxi-taxi galben, fix de la gara de unde vă lasă autocarul, fie cu un taxi. Biletul pentru maxi-taxi costă 4,5 sau 5 roni, cu toate că pe autogari.ro îmi arată preţul de 3,5 lei. Taxiul nu ar trebui să vă coste mai mult de 30 de roni. Dacă sunteţi 4 persoane, puteţi lua un taxi. Din Mangalia aşa am ajuns în Vamă, într-o Dacie de pe timpuri, cu un moşnegel care ne-a lăsat în intrarea din Vamă. A spus că nu ştie unde se află cazarea noastră, chiar dacă era la 100 de metri, nu ştie unde e strada Ion Creangă, strada principală (adică, nimeni nu ştia cum se numesc străzile :D). Cam încăpăţinat şoferul nostru, aşa ca să economisiţi timp, bani şi nervi, mergeţi cu un maxi-taxi sau un taxist profesionist. Înapoi, am ajuns cu 20 de roni.

13728383_1106234676084766_1653837479_o

Cazare

E cam greu cu cazarea în Vamă. Trebuie să cauţi din timp, că mai peste tot e ocupat! Noi am găsit pe airbnb.com cazarea la 10 minute de plajă!

 

 

 

Luna august e cea mai aglomerată în Vamă, aşa că dacă vă gândiţi să ajungeţi vara aceasta acolo, vă recomand de acum să începeţi căutările pentru cazare!

Puteţi merge şi cu cortul, au spaţiu amenajat pentru cei care vin cu cortul în Vamă! Am înțeles că sunt cel puțin 2 zone de camping: Cherhana și Sandalandala. Plus, o zonă de camping se poate amenaja în ograda localnicilor. Dacă totul e full și este loc în curte, de obicei este și un cort sau loc pentru cortul turistului, iar persoanele oferă posibilitatea dată contra unei taxe. Pe perioada cât ne-am odihnit noi, 2 fete franceze au stat o noapte în cort, iar proprietara nu le-a luat nimic 🙂 Mereu se găsesc soluții!

13835553_10209765325595010_991714826_o

Mâncare

În Vamă găsiţi orice. De la markete de unde puteţi cumpăra mâncare şi băutură, până la localuri de toate felurile şi cluburi pentru distracţie. Berea de la 5 roni, fie la magazin, fie în local. Fast-food peste fiecare 2 metri. Un meniu fast-food v-ar costa vreo 20/25 roni cu tot cu bere! Restaurante cu produse de mare, mâncare tradiţională sau burghere şi pizza tot găsiţi. Zeama, ciorba – 8/10 roni, Hamburgher cu cartofi – 20 roni, produse de mare de la 22 roni! Găsiţi şi vin moldovenesc 🙂 De exemplu, Fautor, la carafă de 1 l. Quite doubtfully că noi am băut Fautor, dar ideea contează 🙂 Băuturi, cocktail-uri – de la 15 roni.

Ce vă recomand eu neapărat e Hamburgher-ul de la Bolo steak house (fetelor peştele acolo nu le-a plăcut) şi îngheţata Nirvana (Nestle). Cea mai bună îngheţată mâncată de mine vreodată!

Dacă aveţi buget redus şi nu foarte mult bagaj, în Mangalia intraţi la Lidl şi luaţi-vă mâncare pe câteva zile 🙂

Alte cheltuieli

Am să scriu o postare aparte despre lucrurile pe care le puteţi face, pe lângă statul la mare, aşa că am să menţionez acolo şi alte preţuri! Pentru stat la mare, să ştiţi că şezlongul costă 20 de roni, iar o umbrelă sub care încap vreo 5 oameni pe propriile păturici sau prostiri cu ursuleţi pe bicicletă, tot atâta costă 😀

Sunt şi multe tarabe cu diverse accesorii, magneţei, bluze brodate şi rochiţe de plajă! Opţional, puteţi cheltui şi aici câţiva roni!

Şi cel mai important lucru, dacă vă porniţi la Vamă, este să înţelegeţi că 4 zile va fi fooooarte puţin!

Odihnă minunată!

Urmăriți-mă pe Facebook pentru mai multe informații practice și istorii din călătorii!

Advertisements

3 thoughts on “Vama Veche: cum ajungi, cât cheltui? (pentru cei din Moldova)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s