Cea mai epică călătorie

Eu sunt o persoană organizată, de obicei. Acest de obicei, totuşi, dispare când vine vorba despre călătorii: îmi place să ştiu unde mă duc, cum să ajung unde îmi trebuie, să verific toate detaliile, să-mi fac lista de atracţii pe care aş vrea să le vizitez sau să le marchez pe CityMaps2Go. I mean, planific şi mă asigur de toate. Mai puţin am fost organizată weekendul trecut 🙂 Să vă povestesc!

Sâmbătă, ca un cetăţean disciplinat, am mers la Ia Mania. Duminică, deoarece vara nu e de stat acasă, ne-am găsit alte drumuri prin Moldova. Trebuia să plecăm într-o drumeţie la Ţipova, pentru a vizita mănăstirea şi cascadele din preajmă. De aici şi începe aventura 🙂

Drumeţia dată era organizată de un grup de tineri care tot fac hiking prin Moldova, tot scot lumea din casă în weekend şi ne încurajează să descoperim ce avem mai frumos prin ţară. I-am telefonat, am rezervat locuri, am achitat avans, am dat going pe facebook 🙂 Duminică pornirea era de la 8 din faţă la Circ, iar eu am ajuns mai devreme şi m-am ocupat de găsirea grupului propriu-zis. Am întrebat dacă merg la Ţipova, ei au spus da, ne-am urcat în autocare şi ne-am pornit.

Mănăstirea rupestră Ţipova este destul de impresionantă. Trebuie să cobori pe stâncă pentru a-i vedea toată complexitatea. Puteţi să vă plimbaţi pe teritoriul complexului mănăstiresc, să coborâţi, să urcaţi drumuşoarele (nu chiar amenajate), să vă relaxaţi privind de sus priveliştea şi râul Nistru. Adică, chiar aveţi ce face şi ce vedea. E foarte frumos. La cascade nu am ajuns, pentru că ghidul nostru nu ştia drumul. Mi s-a părut atunci ceva neserios din partea unui grup de drumeţi să organizeze o excursie şi să nu cunoască drumul spre un obiectiv promis. Dar nu ne-am întristat, ne-am mulţumit cu ce văzusem şi ne-am liniştit un pic 🙂

Acum momentul cel mai haios. În evenimentul creat pe facebook se promitea vizitarea atracţiilor menţionate anterior şi… supă la rug. Când am văzut că grupul nostru nu se gândeşte la supă de ciuperci, dar pregăteşte o masă copioasă cu plăcinte, mici, bere şi alte bunătăţi, ne-am bucurat şi ne-am zis: bine că s-au răzgândit să facă supă.

După ce am mâncat de toate, ne-am relaxat complet, au apărut întrebări: şi de la alţi participanţi ai excursiei şi nouă ceva nu ne ieşea la socoteală. Totuşi, ne-am gândit că nu pot exista aşa coincidenţe mari: să te porneşti la 8, de la Circ, la Ţipova. I mean, asta nu ţi-i Ia Mania, nu se duce tot Chişinăul într-o direcţie pentru o zi.

Ca să fiu mai succintă – noi nu ne-am urcat în autocarul care trebuia, nu am mers cu grupul cu care ne-am înţeles, am mâncat gratuit şi am participat la un offline corporativ alături de nişte oameni necunoscuţi.

Ca să nu ajungeţi ca şi noi, poftim nişte sfaturi, numai bune de urmat:

  1. Dacă aţi achitat avansul, iar la începutul excursiei, nimeni nu vă cere restul banilor, întrebaţi-vă: eu sunt acolo unde trebuie să fiu?
  2. Dacă vă porniţi în drumeţie, cu kilometraj destul de mare de parcurs pe jos, iar oamenii din jur nu sunt îmbrăcaţi şi încălţaţi potrivit, întrebaţi-vă: eu sunt acolo unde trebuie să fiu?
  3. Dacă de pe un simplu eveniment pe facebook, se strâng 2 autocare mari pline cu călători, întrebaţi-vă: eu sunt acolo unde trebuie să fiu?
  4. Dacă ghidul nu ştie drumul spre un obiectiv turistic promis în descrierea evenimentului, întrebaţi-vă: eu sunt acolo unde trebuie să fiu?
  5. Dacă se pregătesc mici, vi se dă bere rece, plăcinte cu brânză şi porumb fiert în schimbul unei farfurii cu supă de ciuperci, întrebaţi-vă: eu sunt acolo unde trebuie să fiu?

Chiar dacă am trecut puţin prin momente de panică, cred că ne-am distrat maxim şi am avut o aventură deosebită 😀

Fiţi atenţi la detalii! Şi da, nu staţi weekendurile în oraş! Călătorii interesante vă doresc 🙂

 

Advertisements

7 thoughts on “Cea mai epică călătorie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s