Strasbourg – capitala Crăciunului

Strasbourg este considerată capitala Crăciunului și nu degeaba. În 2015, târgul din Strasbourg este ales ca Cel mai bun târg de Crăciun din Europa (topul îl vedeți aici), pentru al doilea an consecutiv. El este și cel mai vechi târg de Crăciun din Europa, datând cu anul 1570.

1470040_706217349389617_1414496030_n

De fapt, Strasbourg oferă turiștilor și localnicilor mai multe târguri de Crăciun, localizate în diferite părți ale orașului, dar cel mai renumit este totuși acela din Piața Catedralei Notre Dame de Strasbourg. Astfel, pe lângă târg, puteți intra și în catedrală și vizita îmrejurimile foarte magice, chiar dacă stați numai o zi.

Târgul se începe pe 27 noiembrie și durează până pe 31 decembrie. Programul cultural complex conține concerte live, reprezentații de Crăciun, spectacole, ateliere și activități pentru copii. Descrierea programului din acest an îl puteți găsi aici. La târg sunt prezenți diferiți comercianți și puteți găsi totul pentru sărbători: jucării și decorațiuni, lucruri handmade, produse alimentare și cel mai important dulciuri tradiționale și nu doar. Un trick – nu vă rușinați să gustați totul ce vă face cu ochiul, mai ales dacă vânzătorii vă întinde prăjitura sau ciocolata 🙂

Strasbourg este un orășel nu foarte mare, dar mult prea frumos pentru a-l trece cu vederea. Chiar dacă nu are o populație foarte numeroasă și interesul turiștilor îl trezește mai mult în timpul sărbătorilor de iarnă, Strasbourg  este sediul Parlamentului European și Consiliului Europei. Pe lângă aceasta, orașul se află pe malul stâng al fluviului Rin, iar pe malul celălalt e Germania. Astfel, Strasbourg are o mulțime de poduri, o arhitectură deosebită și de sărbători o atmosferă într-adevăr magică.

Eu am ajuns în Strasbourg în 2013, pe la începutul lui decembrie, chiar când orașul era plin de decorațiuni de Crăciun, târguri și turiști, așa că plimbarea prin oraș a fost o experiență deosebită 🙂

Călătorie frumoasă!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s