Cu mândria, la IA MANIA

Avem și noi evenimente dedicate portului popular, chiar și un festival aparte. Organizat de echipa Klumea, festivalul IA MANIA revine în vara aceasta cu a treia ediție. Târg de meșteșugari, bucate tradiționale, concursuri, concert și alte activități vor fi desfășurate în satul Holercani, raionul Dubăsari, pe 4 și 5 iulie.

Nu am participat încă la nici o ediție, de aceea nu am răbdare până săptămâna viitoare. Organizatorii promit numai produse autentice, ii cusute doar de mână, o atmosferă conform celor mai frumoase tradiții. Cei care nu au o iie și-o pot procura chiar la festival, iar mândrele cu ii și le pot etala cu onoare, cu siguranță va fi cine să aprecieze frumusețea de bluză.

Sursa: https://www.facebook.com/klumeaevents
Sursa: https://www.facebook.com/klumeaevents

De Ziua Iei și de Sânziene, facebook-ul mi-a fost plin de poze cu mândre în ii, am fost și la Moldexpo la o expoziție nemaipomenită de ii moldovenești și românești. Am văzut că s-a început a prețui și valorifica tradiția, autenticitatea populară și frumusețea pe care străbunicii noștri au creat-o cu atâta talent.

Lansez astfel o invitație, pentru toți cei de peste Prut, care știu să se bucure de o atmosferă deosebită și să susțină frumosul, să ne mai viziteze țărișoara, de altfel, puteți și trece vama deja doar cu buletinul!

Biletele pot fi cumpărate de aici sau pe loc. Intrarea pentru o zi este de 50 mdl (2,5 euro), pentru 2 zile de 85 mdl (4,25 euro), iar locul pentru cort costă și el 50 mdl (2,5 euro).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s