Asconi: tradiție și vin!

     Vinul. Vinul devine foarte rapid și sigur unul din simbolurile țării noastre, unul din vectorii de promovare a Moldovei ca destinație turistică. Și poate această băutură a zeilor a fost mereu populară la noi în țară, dar investițiile și resursele orientate în dezvoltarea domeniului vitivinicol demonstrează faptul că în următorii ani vom atrage tot mai mulți turiștii doar cu vinul moldovenesc.

     Unde vă duceți prietenii străini când aceștia ajung în Moldova? Muzee, cetăți, mănăstiri, localități, parcuri și rezervații? Sunt sigură că în traseul de cunoaștere a țărișoarei noastre se include și o vinărie, și cel mai probabil una din cele mai cunoscute, când există de fapt, o mulțime de altele mult mai moderne din punct de vedere a serviciilor oferite, dar la fel de autentice și adevărate a conținutului și mesajului transmis.

     Vinul și tradițiile – secretul celor de la Asconi, cei la care am fost sâmbăta trecută, pentru a-i găsi cu un restaurant nou deschis și cu planuri mari de viitor. Asconi nu e o simplă vinărie, ci un complex turistic, care va oferi într-un timp apropiat și cazare, pe lângă excursia, degustația și meniul absolut delicios pe care le găsiți astăzi în satul Puhoi, raionul Ialoveni, la doar 35 km de capitală. Excursia + degustație pentru un grup de până la 6 persoane costă 7 euro de persoană, iar pentru grupurile mai mari de 7 persoane, aceasta iese la 5 euro de persoană. Frumos, nu?

     Nu am fost anterior nici la o vinărie, cu toate că am o relație foarte intimă cu vinul roșu. Sunt îndrăgostită de vinul roșu și mereu îl aleg preferențial celui alb. De rose nici nu mai vorbesc, pur și simplu nu-i înțeleg gustul 🙂 Dar ce vi se pare că s-a întâmplat la Asconi? Simplu, mi-a plăcut vinul alb – Riesling-ul din 2014, absolut genial! Sunt sigură că toți l-au apreciat! Fetele s-au îndrăgostit pe loc, ca și mine, de altfel 🙂  Nu găsiți vinul lor în marketuri, dar fac livrare gratuită și îl găsiți și la Carpe Diem. Mai multe detalii citiți pe pagina de facebook.

    Mi-a plăcut mult de tot la Asconi. Excursia este ghidată de specialiști încadrați în producție, care-ți răspund la orice întrebare, vinul e absolut delicios, mâncarea e ca la mama acasă, atmosfera e una foarte plăcută și primitoare, iar cămeruțele și mansardele pline cu covoare, cufere și alte lucrușoare tradiționale te transpun într-o stare de liniște sătească autentică.

    Fie că alegeți Asconi pentru o după-amiază relaxantă, pentru un weekend, pentru o fotosesiune, pentru o excursie cu prietenii străini, pentru un eveniment important, alegerea va fi una frumoasă și nu ve-ți rămâne dezamăgit. Promit 😉

Advertisements

8 thoughts on “Asconi: tradiție și vin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s